Om du inte var rädd

 
 
Hur många gånger har man inte fått frågan: vad skulle du göra om du inte kunde misslyckas? För det är väl ofta rädslan för att misslyckas som håller oss tillbaka. Och kanske en lagom dos av självbevarelsedrift också om man ska vara ärlig. För hur mycket visionär du än är behöver du kunna försörja dig. Tak över huvudet och slippa gå hungrig är skapligt långt ner på Maslows behovstrappa och något vi stöter på ganska omgående när du börjar fundera.
Om man nu inte kände den där rädslan, vad skulle man göra då? Förutom att våga ställa en fråga i ett blogginlägg som ingen svarar på eller bjuda in till fest som ingen av de coola kommer på.
Skulle man sätta sig och skriva ner den där historien som har surrat runt i huvudet i en halv evighet? Så det kan bli en ordentlig bok av den och man kan stå och glassa på bokmässor runt om i världen.
Skulle man starta företag som arrangerar yogaresor till sagolikt vackra platser på jorden och få ett megakonto på instagram med vackra bilder?
 
Eller är det så enkelt som att man skulle ta sig i kragen och våga lyssna på sitt hjärta och gräva lite där man står? Att våga fundera på riktigt över vem man är och vad man vill göra. Inte vad samhället tycker eller familjen förväntar sig. Vad som ser bra ut på vistkortet och vad som ger pengar över till en fräck bil. För ställer man allt på sin spets är det inte värt någonting om du inte har din hälsa. Varken bil, titel eller köksbänk i marmor hjälper dig när det bara är du. Du och din hälsa.
Om du inte har tagit modet till dig innan att lyssna på ditt hjärta så blir du tvungen att göra det när det bara är du. Hjärtat kan du inte lura, hur mycket du än försöker.

Kommentera här: