En paus

Stranden i Torekov
 
När jag stod och strök örngotten slog det mig, jag behöver hitta något annat att pyssla med. Något man lätt kan göra från soffan när man inte har någon energi alls. Ett krav när man mår såhär, annars kommer det inte hålla. Visst kan man stryka örngott om man känner för det men det ger ju inte direkt utlopp för kreativiteten, det är väl mest det.
Skriva har länge varit som lite mjukt fluff i en ansträngd vardag. Likaså böcker. Att så sväva iväg till en annan verklighet där det inte finns en massa måsten och problem som står i giv akt och väntar på uppmärksamhet så fort man sänker garden.
Japp, du kan kalla det att fly. Man kan också kalla det att få en liten, liten paus och ladda med energi. För att orka med verkligheten då den sköljer över en i stora vågor och sliter och drar i armar och ben.
 
Att hinna andas helt enkelt. Stanna upp. Något många av oss glömmer av att göra och som nästan anses vara lite fult. Hur rubbat som helst för gör vi inte det, alltså skrotar runt och gör just ingenting, då går det mesta åt skogen förr eller senare.
Den skogen är rätt full vid det här laget.

Kommentera här: