En början

 
Bild från Pixabay
 
Visst kan det verka konstigt att första inlägget på en nystartad blogg har titeln "En paus". Det är normalt en titel som kommer när någon har skrivit ett tag och känner att motivationen tryter en smula. Då är det på sin plats att förklara sin frånvaro.
Det kanske är det som kommer känneteckna den här bloggen, att den inte är som andra? Att den inte kommer visa upp ett perfekt liv med plutande mun och perfekt arrangerade chiabolws på morgonkvisten. Eller några deffade magmuskler heller för den delen.
Fast man kan se det på ett annat sätt också: en paus kan ju faktiskt vara början på något nytt. Man tar en paus där inne i ekorrhjulet, tar ett steg tillbaka och försöker betrakta allt från en ny vinkel. Och snacka om att det kan bli rörigt. Tanken med sådana hjul är ju att man inte ska vara stilla, man ska springa på utav bara sjutton, annars är man helt förlorad.
Nåväl, man kan faktiskt göra det. Det är de personerna som har lyckats med det som fyller inspirationspoddar som talar om för dig att du kan växla om och starta ett nytt liv eller karriär bara du vill. Handen på hjärtat måste vi vara många som inspireras av dem. De modiga människorna som bara gjorde om och gjorde rätt för att de kände att de var tvungna.
Hur gör man om man inte är sådär modig och struntar i konsekvenserna av ens ombildande? Bröstar upp sig, spottar sig i näven och kör ändå eller väntar på bättre väder?
 

Kommentera här: